Annonse

søndag 12. april 2015

Kylling á la Heston Blumenthal

Har du spist butikk-kremert kylling med masse merkelig grillkryddersaus så vet du hva tørr og kjedelig mat er. Denne kyllingen derimot er nydelig, saftig og smaksrik og er en superkokk verdig. Lag denne og overrask din kjære med et supergodt og supersunnt måltid.









Slik gjør du det:

Legg kyllingen i en saltlake (60 gram salt pr liter vann) over natta. Ta den opp og tørk den godt. Ta en sitron og rull den godt på kjøkkenbenken og hull den med en gaffel rundt hele. Putt sitronen og en neve sitrontimianog løpestikke  inn i hulrommet på kyllingen og brett ut bena slik at kyllingen blir
flatet ut.

Ha noen gulrøtter litt hvitløk og andre grønnsaker du liker i en langpanne og legg kyllingen oppå. Smør skinnet inn med godt smør og ha på pepper.

Stek på 90 grader til kjernetemperaturen er ca 70 grader. Heston sier 60 grader, men det er litt usikkert mht matsikkerhet. Stekingen tar 3-4 timer.

La den hvile i 45 minutter.

Ta ut grønnsakene og kyllingkraften som har dannet seg og kjør dette sammen med saften fra en appelsin med stavmikseren til en saus som du smaksetter med salt og pepper og litt soyasaus.

Når den har hvilt, setter du den inn med smør igjen og steker i ovn på 225 grader til den er gyldenbrun. Øs gjerne smør over mens den steker.

Serveres med et tilbehør du liker, mandelpoteter og appelsinsausen.

Når ting tar tid, blir det som oftest også godt!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar